جایزه ساختمان سال ۱۳۹۸ ایران
جوایز
- مجموع جوایز: مراجعه به جزییات
راه ارتباطی
- تلفن: ۸۸۳۴۲۹۶۰
- تلفن: ۸۸۳۴۲۹۶۱
- صندوق پستی: ۸۴۹۱ – ۱۵۸۷۵
- ایمیل
- AOAholding@GMAIL.com
مشخصات
- نوع فراخوان: ملی
- نوع ارائه: دیجیتالی
- مکان: تهران-ایران
- وضعیت: اطلاع رسانی فراخوان
تذکر:
سایت اطلاع رسانی مسابقات معماری و شهرسازی ایران برگزارکننده ی هیچ مسابقه ای نیست و فقط مسابقات موجود را اطلاع رسانی می کند و از نیت هیچ برگزارکننده ای مطلع نیست که آیا نتایج را اعلام و جوایز را پرداخت می کنند یا خیر. بنابراین با توجه به جمیع شرایط موجود و با مطالعه کامل فراخوان و بررسی آن اقدام به شرکت یا عدم شرکت در مسابقه کنید. ضمنا اطلاع رسانی مسابقه دلیل بر این نیست که نقص نداشته باشد.
Top
محتوای تصادفی (برای معرفی و انتشار با مدیر تماس بگیرید.)
جزییات کامل رویداد
جایزه ساختمان سال ۱۳۹۸ ایران
موضوع مسابقه
جایزه ساختمان سال ۱۳۹۸ ایران، ضمن پاسداشت و احترام به دیگر جوایز و نشانهای فرهنگ محورِ معماری در این سرزمین، حرکتی است جهت افزایش و ترویج و تعمیق عقلانیت در معماری معاصر ایران. این جایزه به بهترین ساختمانی که در جهت توسعهی لبهی معماری همراه با حفظ منافع ملی در ایران اقدام ورزیده باشد تعلق خواهد گرفت. ایدهی آغازین و اجرای این جایزه بصورت کامل بر عهدهی هنرمعماری است، هرچند در این راه ما خود را مدیون جامعهی خردمندان معماری این کشور میدانیم. فراخوان ذیل شرح سومین دورهی جایزهی ساختمان سال ایران است.معیارهای داوری
ساختمان سال ایران در سال ۱۳۹۸ باید اثری باشد معمارانه که حایز حداکثر شرایط ذیل باشد:
- – جریانساز در سپهر معماری ایران
- – دارای دیدگاه انتقادی و بینش معقول نسبت به شرایط کنونی
- – توسعهی لبهی معماری و مفاهیم هنری
- – الهام بخش بودن برای نسل کنونی و نماد معتبر برای آیندگان
- – عدم تخریب پایداری زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی
- – توجه سخاوتمندانه به عرصهی عمومی یا محیط پیرامونی
- – استفادهی منطقی از مصالح و دقت در طراحی جزئیات
- – ارتقای کیفیت معماری و اجرای آن
- – توجه به وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و تلاش در جهت رفع آن توسط معماری
- – توجه به انسان، دریافتهای حسی او و نقش علوم اعصاب در معماری
فرآیند انتخاب و داوری
کلیهی پروژههای معماری کشور به جز مرمت، شهرسازی، طراحی داخلی و بازسازی که از سال ۱۳۸۳ به این سو اجرای آنها به پایان رسیده باشد، فارغ از عملکرد و متراژ میتوانند کاندیدای دریافت نشان ساختمان سال ایران در سال ۱۳۹۸ شوند. اینکه پروژه توسط مهندسین مشاور، شرکت، استودیوها یا معماران انفرادی طراحی شده باشد، یا قبلاً حائز جوایزی در دیگر رقابتها شده باشد، ملاک و محدودیت نیست. اینکه آثار قبلاً در فضای رسانهای کشور مطرح شده باشند نیز ملاک نیست. تنها و تنها باید این آثار قبلاً در دورههای پیشین جایزهی ساختمان سال ایران حضور پیدا نکرده باشند.
.
پس از ارسال آثار به جایزه حسب روش اعلام شده در ادامه، داوری به شکل زیر آغاز خواهد شد:- مرحله اول: بررسی اسناد ارسالی توسط هنرمعماری جهت رعایت قوانین جایزه
- ورود به جایزه ساختمان سال ایران مستلزم پرداخت وجه است. تنها آثار عام المنفعه و خیریه و یا ساخته شده در مناطق محروم از پرداخت وجه بصورت صد در صدی معاف هستند. دبیرخانهی جایزه در این مرحله پی دی اف معرفی پروژه و کد ۵رقمی واریز وجه را کنترل مینماید. در این مرحله، صرفاً کنترل اسناد، بررسی خطاهای سهوی و مسائل مربوط به ناآشنایی شرکت کنندگان با قوانین جایزه با همکاری هنرمعماری در حد امکان مرتفع میگردد. در شیتهای آثار باید تمام تصاویر، نمودارها و توضیحات درج شده باشند و هیچ مطلبی جدا از این مکانیسم بررسی نخواهد شد. از ارسال مبانی نظری پروژه در قالب یک فایل جدا، خصوصاً یک برگه آ۴ خودداری فرمایید. همهی اطلاعات باید در همان ۴ شیت درج شده باشند. گرافیک شیتها آزاد است. پی دی اف مذکور کافیست حداکثر باید ۸ مگابایت باشد. همراه شیتها یک عکس با فرمت jpeg دقیقا در ابعاد ۱۰۰۰ در ۱۰۰۰ پیکسل نیز باید آپلود شود.
- مرحله دوم: داوری دوم، اعلام لیست کوتاه( shortlist buildings ) و دعوت به جلسهی دفاع حضوری
- مرحله سوم: توضیح آثار توسط معماران در جلسهی مصاحبهی حضوری با داوران و انتخاب آثار فینالیست(منتخبین بازدید)
- مرحله چهارم: بازدید حضوری داوران از آثار فینالیست و تعامل با کاربر، کارفرما، بهره بردار همراه با حضور معمار جهت انتخاب ساختمان سال ایران
- مرحله پنجم: تشکیل آخرین جلسه داوری و انتخاب برنده(winner:building of the year) + نگارش بیانیهی جایزه
سازمان انسانی و داوران اصلی
دبیر جایزه ساختمان سال ۱۳۹۸ ایران
شهریار خانی زاد (مدیر عامل مؤسسهی هنرمعماری، سردبیر فصلنامهی هنرمعماری و مدیرمسئول انتشارات هنرمعماری)
قائم مقام جایزه ساختمان سال ۱۳۹۸ ایرانسارا رحیمی
دبیر اجرائی جایزهعلیرضا عظیمی حسن آبادی (پژوهشگر دکترای معماری و مدیر واحد تحقیق و توسعهی مؤسسهی هنرمعماری)
مشاور علمی جایزهمحسن اکبرزاده (دکترای معماری، معمار حرفهای و منتقد معماری)
دبیر هماهنگی جلسات دفاع و بازدیدالهه مایانی
دبیر هماهنگی اطلاعات آثاررکسانا خانی زاد
داوران (Grand Jury) به ترتیب الفبا- سهراب رفعت ( کارشناس ارشد معماری، معمار حرفهای و برندهی چندین جایزهی ملی و بین المللی معماری)
- شورش عابد (کارشناس ارشد معماری، معمار سال ایران در ۱۳۹۷، برندهی جایزهی ساختمان سال ایران در ۱۳۹۷ با “پروژهی مکعب آبی“)
- مجید فتورهچیانی (معمار حرفهای و طراح صنعتی، برنده جایزهی ساختمان سال ایران در ۱۳۹۶ با “پروژهی چند عملکردی خانهی کبوتر“)
- حمید فتورهچیانی (معمار حرفهای و طراح صنعتی، برنده جایزهی ساختمان سال ایران در ۱۳۹۶ با “پروژهی چند عملکردی خانهی کبوتر“)
- علیرضا مشهدی میرزا (کارشناس ارشد معماری، معمار حرفهای و برندهی چندین جایزهی ملی و بین المللی)
روزبه رادبه
کارشناس تأسیساتمحمود تفکر
کارشناس ایمنی و آتش نشانیعلی طهرانچی
شرایط عمومی حضور آثار
- – این جایزه تنها به ساختمانهایی تعلق میگیرد که در گسترهی سرزمینی ایران و توسط معماران ایرانی ساخته شده باشد. تشکیل تیم مشترک با دفاتر خارج از ایران بلامانع است.
- – این جایزه تنها به ساختمانهایی تعلق میگیرد که ساخت آنها به اتمام رسیده باشد و کارهای در حد طراحی و یا نیمهتمام، داوری نخواهند شد.
- – هر پروژهای که جهت حضور در جایزه میبایست مبلغ یک میلیون تومان پرداخت نماید.
- – ارسال مدارک آثار و فرم ثبت نام تکمیل شده بصورت دیجیتال است. لطفاً از ارسال شیت یا فوم برد یا تخته شاسی خودداری فرمایید.
- – شرکت آثاری که معمار تنها یک جزء آن را طراحی کرده باشد(مثلاً نما) در این جایزه مجاز نمیباشد.
- – شرکت پروژههای صرفاً طراحی داخلی و مرمتی و طراحی شهری در جایزه مجاز نمیباشد.
- – الزام و محدودیتی در معرفی، کسب رتبه و جایزه، نشر و نقد پروژهها پیش از این جایزه در دیگر نشریات و مسابقات معماری وجود ندارد.
- – آثار ارسال شده باید در بازهی زمانی بین اول فرورودین ۱۳۸۳ تا پایان اسفند ۱۳۹۸ فرایند اجرا را به پایان برده و یا در حال تحویل پروژه به کارفرما باشند یا شده باشند. ناگفته پیداست که آثاری که هنوز تا تحویل نهایی راه زیادی را در پیش داشته باشند، توسط کمیتهی انتخابی و یا پس از بازدید میدانی حذف خواهند شد. اتمام یک بخش یا تنها یک واحد از کل ساختمان، دلالتی بر اتمام پروژه ندارد و میبایست تحویل صددرصدی انجام شده باشد.
- – سال و زمان آغاز طراحی آثار ملاک نیست و تنها زمان اتمام آن میبایست در سال ۱۳۹۸ باشد.
- – امکان بازدید از تمامی بخشها و واحدهای بنا برای اعضای گروه و داوران میبایست مهیا باشد.
- – عمومی، مسکونی آپارتمانی، ویلایی، مقیاس بزرگ یا کوچک آثار ملاک نیست و همگی ساختمانها و عملکردها حق شرکت دارند.
- – تنها حضور معمار اصلی و یک نفر همراه در جلسهی دفاع مجاز است.
- – نکته: شرکتکنندگان محترم در صورت انصراف تا ۴۸ ساعت پس از واریز وجوه خود،میتوانند مبلغ واریزی خود را پس بگیرند. پس از ۴۸ ساعت امکان بازپرداخت وجوه برای هنرمعماری امکانپذیر نیست.
- – اطلاع رسانی و بهره برداری از عناوین کسب شده در این جایزه برای معماران و رسانهها هیچ محدودیتی ندارد و کلیهی حقوق اطلاع رسانی توسط برگزارکننده و حامی او به رسانههای محترم و معماران گرامی اهدا شده است.
جوایز
ساختمان سال
- – ساختمان سال ایران و کلیهی آثار مرحلهی لیست کوتاه به بعد توسط گروه هنر معماری مورد معرفی رسانهای قرار خواهند گرفت. از جمله چاپ در شمارهی ۵۶ فصلنامهی هنر معماری (بهار ۱۳۹۹) ــ ویژهی ساختمان سال ایران و معرفی در دانشنامه هنرمعماری. این آثار همچنین در فضای مجازی هنرمعماری معرفی و منتشر خواهند شد.
- – برندهی رتبهی نخست این رویداد، ساختمان سال ایران، علاوه بر افتخار معنوی کسب جایزه مفتخر به دریافت نشان ویژهی مسابقه و گواهی امضا شدهی داوران خواهد گردید.
- – در صورت تأیید داوران ممکن است تعدادی از فینالیستها نیز تقدیر ویژه و مفتخر به دریافت لوح شوند.
- در صورت تأیید داوران کارفرمای یک پروژه نیز به جهت درک عمیق از مصائب معماری ایران و کمک به توسعهی لبهی معماری تقدیر و مفتخر به دریافت لوح خواهند شد. همچنین مجری پروژههایی از جمع شرکت کننندگان نیز ممکن است در صورت تأیید داوران مورد تقدیر قرار گیرند و لوح دریافت نمایند.
وظایف و مدارک ارسالی توسط معماران
- قدم ۱) مراجعه به وب سایت مؤسسهی هنر معماری و مطالعهی کامل و با دقت فراخوان مسابقه
- قدم ۲) پرداخت هزینهی ورود به مسابقه و دریافت کد سفارش ۵ رقمی
- قدم۳) در همان وبسایت و در ادامه، شرکت کنندهی محترم باید فرم آنلاین ثبت نام را تکمیل نماید. او همچنین باید یک پی دی اف که شامل شیتهای پروژه میباشد را در وبسایت بارگذاری نماید. این پی دی اف باید حداکثر ۸ مگابایت و شامل ۴ شیت معرفی اثر باشد. شیتها ترجیحاً افقی و در قطع ۵۰ در ۷۰ باشند. زبان شیت آزاد اما ترجیحاً فارسی باشد. علاوه بر پی دی اف، یک عکس در ابعاد ۱۰۰۰ در ۱۰۰۰ پیکسل که بهترین نمایش از اثر را دارد نیز باید در محل مربوطه آپلود شود.
- قدم۴) پس از اتمام ثبت نام آنلاین و بررسی آثار، با منتخبین مرحلهی نخست داوری جهت ارسال لوح فشردهی اثر تماس خواهیم گرفت. لوح فشرده شامل همان شیتهای بارگذاری شده بصورت آنلاین به انضمام عکسها (با فرمت jpeg یا jpg) و نقشههای پروژه (با فرمت PDF) با حداکثر کیفیت و مبانی نظری (با فرمت WORD OFFICE) است. کارشناسان هنرمعماری در این مرحله راهنمای شرکت کنندگان گرامی جهت بهترین روش شناسنامه سازی برای معماران، شرکتها و آثارشان طبق استاندارد دانشنامه هنرمعماری خواهند بود.
- نکته: همهی اطلاعات بسته به نظر معمار در شیتهای آپلودی در وبسایت هنرمعماری چیدمان شوند. اینکه کدام اطلاعات و به چه نحو در شیتها درج شوند تا داوران به بهترین شکل اثر را درک نمایند هنرِ معمار است اما به نظر درج اطلاعات ذیل ضروری است:
- اسناد فنی شامل پلانها، مقاطع و جزئیات خصوصاً در حالتی که نمایشی تحلیلی و دیاگرام گونه از اقدامات انجام شده دارند به همراه ذکر عنوان فضاها. سایت پلان اثر، بنای موجود اولیه، نقشهی پلان یا تصویری از نمای آن و محیط پیرامونی. کاربریهای قبلی و ارزشهای مانده در اثر. اشارهای به سازه و تأسیسات و … . ایدهها، نوآوریها و محدودیتهای دخیل در امر طراحی. عکسهایی از کلیات فضایی و جزئیات اجرا شده. مبانی نظری روی همین شیتها درج شود و نه در برگهای جداگانه و در کاغذ آ۴٫ تجربه نشان داده در آن وضعیت اساساٌ مبانیهای نظری آثار توسط داور خوانده نمیشود!
- قدم ۵) آمادگی برای حضور در جلسهی مصاحبه و ارائهی اثر و در صورت لزوم پاسخگوئی به پرسشهای داوران(در مرحلهی سوم داوری)
- قدم ۶) آمادهسازی محیطی و آمادگی جهت حضور همراه داوران در اثر و گفتگو پیرامون پروژه(در مرحلهی چهارم داوری)
پرداخت ورودیه آنلاین + آپلود آثار
برای پرداخت ورودیه جایزه براساس تعداد آثار خود روی گزینه های زیر کلیک کنید!(اتصال به سایت مرجع)- پرداخت ورودیه یک اثر
- پرداخت ورودیه دو اثر(۲۵%تخفیف)
- پرداخت ورودیه سه اثر(۳۵%تخفیف)
- پرداخت ورودیه چهار اثر(۴۵%تخفیف)
- پرداخت ورودیه پنج اثر(۵۰%تخفیف)
برای آپلود آثار خود اینجا را کلیک کنید!
مشاور هنر معماری برای راهنمای معماران در رابطه با جایزه ساختمان سال ۱۳۹۸
از همان بدو ثبت نام اولیه و ارسال اثر، یک مشاور یا دبیر اجرائی از طرف هنرمعماری همراه معماران خواهد بود تا پاسخگوی سوألات و ابهامات ایشان، بصورت مداوم و تمام وقت از طریق تلفن موبایل باشد. این فرد مشاور موظف است به کلیهی شرکت کنندگان در نقش تسهیلگر و راهنما اطلاعات بدهد. هدف از این امر، کاهش استرس شرکت کنندگان، بستر سازی مناسب، و ارائهی هرچه شفافتر و با کیفیتتر از آثار است. باور برگزارکننده این است که ارائهی قوی و صحیح آثار به درک بهتر داوران کمک شایانی خواهد نمود.تاریخ های مهم جایزه ساختمان سال ۱۳۹۸
- – آخرین مهلت واریز وجه و آپلود فایل آثار(Final Entry):
پایان وقت اداری (ساعت ۱۷) روز هفتم اسفند ۱۳۹۸سی و یکم فروردین ۱۳۹۹(تمدید به دلیل کرونا و نیاز به تشکیل جلسات دفاع و امکان بازدید از آثار) - – بررسی اولیهی آثار:
هشتم اسفند ۱۳۹۸۳۱ فروردین ۱۳۹۹ - – اعلام لیست کاندیداها (Nominated Buildings):
دهم اسفند ۱۳۹۸۳۱ فروردین ۱۳۹۹ - – اعلام آثار لیست کوتاه (shortlist buildings) ، مدعوین به جلسه دفاع:
بیستم اسفند ۱۳۹۸۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ - – آغاز فرایند مصاحبه و ارائه پروژه توسط معماران به داوران اصلی:
روزهای ۲۷ یا ۲۸ فروردین ۱۳۹۹ در تهرانروزهای ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ در تهران - – اعلام فینالیستها(Finalist buildings):
سیام فروردین ۱۳۹۹۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ - – آغاز فرایند بازدید از پروژههای فینالیست توسط داوران اصلی:
از ۳۰ فروردین تا ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹از ۱۴ فروردین تا ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ - – تشکیل آخرین جلسهی داوری در دفتر هنرمعماری، بررسی فینالیستها، انتخاب ساختمان سال و نگارش بیانیه:
یازدهم اردیبهشت ۱۳۹۸۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ - – اعلام ساختمان سال ایران:
۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ مصادف با روز اسناد ملی و میراث مکتوب۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹
دبیرخانه جایزه ساختمان سال ۱۳۹۸
- تهران، خیابان شهید مفتح (شمالی)، پایین تر از خیابان شهیـد مطهری، خیابان زهره، خیابان قابوسنامه، پلاک ۱، طبقه ی همکف، واحد ۶، دفتر مرکزی هنرمعماری
- صندوق پستی: ۸۴۹۱ – ۱۵۸۷۵
- تلفن: ۸۸۳۴۲۹۶۱ –۸۸۳۴۲۹۶۰
لینک های مرتبط
سایت فراخوان
هنر معماری
مطالب مرتبط
نظرات کاربران
شما هم نظرات خود را در مورد این پست به ما بگویید!