ورود به سایت
رمزتان را فراموش کرده‌اید؟

لطفاً نشانی ایمیل خود را‌ وارد کنید. از طریق ایمیل، پیوندی برای ساختن رمز تازه دریافت خواهید کرد.

بعد از زدن دکمه "دریافت رمز جدید" به صفحه اصلی سایت هدایت می شوید و یک ایمیل برای شما ارسال می شود.

ثبت نام در سایت

خلاصه رویداد

چهاردهمین دوره مسابقه معماری میرمیران با موضوع «طراحی فضای انسانی»

چهاردهمین-مسابقه-میرمیران
جوایز
  • مجموع جوایز: 18 میلیون تومان
  • رتبه اول: 10 میلیون تومان
  • رتبه دوم: 7 میلیون تومان
  • رتبه سوم: 3 میلیون تومان
راه ارتباطی
مشخصات
  • نوع فراخوان: ملی
  • نوع ارائه: دیجیتالی
  • مکان: تهران-ایران
  • وضعیت: اطلاع رسانی فراخوان
بدون دیدگاه
5,476 بازدید
۱۰ دی ۱۳۹۸
صفحه اصلی
تذکر: سایت اطلاع رسانی مسابقات معماری و شهرسازی ایران برگزارکننده ی هیچ مسابقه ای نیست و فقط مسابقات موجود را اطلاع رسانی می کند و از نیت هیچ برگزارکننده ای مطلع نیست که آیا نتایج را اعلام و جوایز را پرداخت می کنند یا خیر. بنابراین با توجه به جمیع شرایط موجود و با مطالعه کامل فراخوان و بررسی آن اقدام به شرکت یا عدم شرکت در مسابقه کنید. ضمنا اطلاع رسانی مسابقه دلیل بر این نیست که نقص نداشته باشد.

محتوای تصادفی (برای معرفی و انتشار با مدیر تماس بگیرید.)

جزییات کامل رویداد

چهاردهمین دوره مسابقه معماری میرمیران با موضوع «طراحی فضای انسانی»

چهاردهمین دوره مسابقه معماری میرمیران مسابقه طراحی مفهومی (CONCEPT DESIGN) «طراحی فضای انسانی»

مقدمه

«جریان نوین معماری ایران، که من به آن تعلق دارم تلاش دارد نوعی معماری بیافریند؛ که معماری گذشته این سرزمین کهن را تداوم و تکامل بخشیده؛ بتواند جایگاه خاصی در معماری جهان را به خود اختصاص دهد.» (زنده یاد مهندس سید هادی میرمیران)

.

بنیاد معماری میرمیران همواره تلاش داشته است بستری را فراهم آورد که بر اساس درک و شناخت مفاهیم و مشخصه های سرزمینی و فرهنگ غنی معماری تمدن ایران و جریانات پیشرو معماری امروزینِ جهان، به بالندگی و شکوفایی جریان نوین معماری ایران یاری رساند. در این راستا موضوعات و مباحث مطروحه در مسابقه طراحی مفهومی (CONCEPT DESIGN) جایزه معماری میرمیران در دوره های اولیه عمدتا معطوف به درک و شناخت عوامل محیطی و مادی موثر بر معماری سرزمینی ایران، بکارگیری الگوها و مفاهیم برگرفته از این عوامل در روند طراحی مفهومی معماری و فضاهای شهری امروزی بوده است. در دوره های بعدی شناخت جریانات نوین اصیل و پیشرو معماری جهان، درک رابطه مفهومی و امکان تاثیر متقابل این جریانات در روند طراحی معماری کشور مدنظر قرارگرفته است.

.

از این دوره رویکرد اصلی مسابقه متوجه درک و شناخت مفاهیم ذهنی و ذاتی معماری سرزمینی ایران است که در طول تاریخ تداوم داشته و در هرمقطع تاریخی- اجتماعی رابطه ی احساسی و متقابل انسان ایرانی را با روح و فضای این معماری شکل داده و هم اکنون نیز در خاطره های آرمانی ما نهفته است و می تواند بستر مناسبی برای ارتقاء و غنای جریان نوین معماری ایران باشد. موضوع این دوره از مسابقه طراحی مفهومی جایزه معماری میرمیران با عنوان « طراحی فضای انسانی» نیز ناظر بر این رویکرد می باشد؛ رویکردی که ماهیتا با جریانات پیشرو معماری جهان نیز هم راستا می باشد.

.

طراحی انسان محور کوشش میکند معماری را آنگونه سازمان دهد که علاوه بر پاسخگویی به نیازهای عملکردی و تامین رضایت مندی، رفاه و آسایش مادی، فضایی معنادار، سرزنده، خیال انگیز و متعالی بیافریند که زمینه شکوفایی فضایل انسانی، احساسات، عواطف و اشتیاق انسان توام با خرسندی، شادمانی، نشاط و شادابی، خوشحالی و انبساط خاطر فراهم آمده و امکان تعامل و لذت بردن از این فضاها در عرصه های فردی و اجتماعی را به وجود آورد. این فرایند در معماری سرزمینی ایران نیز وجه قالب شکل گیری کالبد و فضا در چهارچوب فرم ها، الگو ها و مفاهیم فضایی بوده است.

.

هدف از برگزاری این دوره از مسابقه طراحی مفهومی با عنوان “طراحی فضای انسانی” ، خلق فضایی متکی بر این فرایند طراحی و با بهره گیری از مفاهیم معماری سرزمینی ایران می باشد. در این راستا بنیاد معماری میرمیران از کلیه معماران و دانشجویان معماری جهت شرکت در این دوره از مسابقه دعوت به عمل می آورد.

مدارک مورد نیاز و نحوه ارائه طرح

مدارک مورد نیاز باید بتواند با استفاده از نقشه ها، پرسپکتیوها، رنگ ها، تصاویر سه بُعدی رایانه ای و یا عکس ها و یا هر روش دیگری به معرفی فضاهـای اصلی (داخلی و خارجی) و … در رابطــه با موضوع مسابقه بپردازد. ضمناً از آن جایی که تهیه پوستر و ارسال آن برای شرکت کنندگان مشکلاتی را در بر داشت، بنا به درخواست تعداد زیادی از شرکت کنندگان مقرر شد چاپ پوستر با استفاده از فایل ارسالی شرکت کنندگان به طور یکنواخت از طریق بنیاد معماری میرمیران انجام شود؛ لذا شرکت کنندگان در مسابقه می بایست فایل خود را با کیفیت فقط۱۵۰ dpi در ابعاد ۱۶۶x74 سانتیمتر به صورت عمودی و در قالب فرمت گرافیکی TIFF به صورت لوح فشرده (CD) به همراه اصل فیش واریزی به مبلغ ۱،۰۰۰,۰۰۰ ریال به حساب بنیاد معماری میرمیران در بانک پارسیان شعبه ملاصدرا به شماره کارت ۶۲۲۱۰۶۱۲۰۷۸۴۶۴۹۶ (بابت هزینه چاپ پوستر) و خلاصه توضیحات طرح حداکثر در یک صفحه A4 به زبان فارسی و یک صفحه انگلیسی و فایل کامپیوتری به دفتر بنیاد ارائه نمایند. ضمناً نوشتن نام و نام خانوادگی، ایمیل، شماره تلفن ثابت و همراه روی CD (لوح فشرده) و روی پاکت محتوی صفحه توضیحات طرح الزامی است. لازم به یادآوری است که مدارک تحویلی شامل یک عدد CD یا لوح فشرده (مربوط به طرح و صفحه توضیحات) و اصل فیش بانکی واریز وجه و دوصفحه پرینت A4 توضیحات فارسی و انگلیسی می باشد.

.

توجه: طرح هایــی که از آثـــار دیگـــر معمــاران (ایرانـی یا خارجـی) اقتبـاس شده باشد مــورد رسیدگــی قــرار نخواهـد گرفت و چنانچـه حتی بعـد از داوری نیـز مشخص گردد که طرح برنـده یا منتخب اقتباس از آثار دیگـران بوده است ضمن اقدام در خصوص استرداد جایــزه و لوح تقدیــر مراتب در نشریات معمـاری و شهرسـازی منعکس شده و حق هیچگونه اعتراضـی نخواهـد بود.

هیئت داوران

(بر اساس حروف الفبا)
  • ـ آیدین آغداشلو
  • ـ پروفسور ایرج اعتصام (ریاست هیئت داوران)
  • ـ مهندس امیرپویا اصغری
  • ـ دکتر داراب دیبا
  • ـ مهندس سامان سیار
  • ـ مهندس فرشاد فرهی
  • ـ مهندس سید علیرضا قهاری
  • ـ پروفسور محمود گلابچی
  • ـ مهندس آرمین محسن دانشگر
  • – مهندس حمید میرمیران

جوایز

  • نفر اول: ۱۰ میلیون تومان
  • نفر دوم: ۵ میلیون تومان
  • نفر سوم: ۳ میلیون تومان
  • علاوه بر نفـرات اول تا ســوم به ۱۰ منتخـب دیگــر لـوح تقدیـــر اهــــداء خواهـد شد.

برنامه زمانی مسابقه

  • زمان تحویل و داوری طرح ها: مهلت تحویل طرح ها به دبیرخانه بنیاد حداکثر تا ساعت ۱۶:۰۰ روز شنبه ۹۸/۱۱/۲۶ است (به هیچ عنوان تمدید نخواهد شد.)
  • زمان داوری طرح ها: روز شنبه و یکشنبه، ۳ و ۴ اسفند ماه ۱۳۹۸
  • نتایج داوری و اهداء جوایز: در مراسم یادمان و جایزه معماری میرمیران: چهارشنبه، ۳ اردیبهشت سال ۱۳۹۹ مقارن با روز معمار در خانه هنرمندان ایران

.

 ضمنا از طرف «انجمن ویرایش و درست نویسی» متن های ارسالی (صفحات A4 فارسی ضمیمه طرح ها) نیز مورد ارزیابی قرار گرفته و سه متن برگزیده و ده متن شایسته مورد تقدیر قرار خواهد گرفت (توضیحات به پیوست در سایت) و همچنین آثــاری که از لحاظ گرافیکـــی خلاقانــه باشنــد، جوایـــزی از طـرف هیئــت داوران اهـــدا گردیـــده و از آثـــار مذکـــور به عنــوان پوستــر مسابقـه استفاده خواهد شــد.

زبان و ادبیات فارسی در معماری

بنیان هویت و فرهنگ هر ملتی بر زبان آن نهاده شده است که همۀ رمزورازهای اخلاق و زندگی و تاریخ مردمان را در خود دارد. ادبیات نیز جلوۀ هنری و زیباشناختی این بنیان فرهنگ‌ساز شناخته شده است. در گذر اعصار، دوشادوشی معماری و ادبیات، در تاروپود این دو آرمیده است؛ ولی در سفر دنیای مدرن، این زمزمۀ عاشقانۀ معماران و ادیبان کم‌طنین شده است. بجاست که به زبان مرتبط با آثار معماری توجه شود و همنشینی ادیبان و معماران نیز در نظرها جلوه‌ای دوباره یابد. اینکه نوشته‌ها رسا و گویا باشد و مقصود معمار، به‌درستی و دقت به مخاطبش برسد؛ اینکه شعر یا نثری، الهام‌بخش معماران شود؛ اینکه از شوربخشی سروده‌ای، اثری معمارانه سر برآورد؛ اینکه در بنایی، ادبیات حضور داشته باشد؛ اینکه از دیدار بنایی، شعر در وجود شاعری برآید و هزاران آرمان و آرزوی دیگر، همه و همه، امید پیشنهاددهندگان این جایزه است.

.

انجمن ویرایش و درست‌نویسی امیدوار است که بتواند در این مهم که از زوایای رهاشدۀ زبان فارسی است، هم‌گام اهالی معماری باشد و دیگر ادیبان و زبان‌دانان را نیز به این هم‌گامی فرابخواند.

شیوۀ داوری

هیئت داوران «انجمن ویرایش و درست‌نویسی»، تعدادی از ادب‌دانان و ویراستاران و مترجمان و افراد مطلع از دانش معماری را در خود جای داده است. این هیئت، همۀ نوشته‌ها و بیانیه‌های آثار را از نظر زبانی و ادبی، در دو مرحله برمی‌رسد و درنهایت، نمره‌ای برای ارزش ادبی آثار درنظر می‌گیرد. براساس این داوری، سه نفر از افراد، برگزیده و ده نفر شایستۀ تقدیر خواهند شد.

جایزۀ ویژه

برای طراحی اثری که از متون فاخر نظم و نثر فارسی برآمده و نتیجۀ شناخت زیروبم‌های متون ادبی باشد.

شاخص‌های داوری

  • ـ بهره‌گیری از قلم‌های فارسی پیشرفته در نوشته و در اثر
  • ـ نام‌گذاری اثر با استفاده از واژگان نژاده و بجا
  • ـ ‌به‌کارنبردن واژگان بیگانه و استفاده از برابرنهادهای فارسی
  • ـ جمله‌بندی‌های رسا و گویا براساس دستورزبان فارسی
  • ـ نگارش املای واژگان برمبنای کتابچۀ دستورخط فرهنگستان زبان و ادب فارسی و فرهنگ املایی (پیوند استفاده از هردو اثر در وبگاه موجود است)
  • ـ خلاقانه‌بودن متن نوشته با بهره‌گیری از آرایه‌های ادبی

مدارک لازم و نحوۀ ارائه

  • ـ نوشتار هر اثر، باید در قالب نرم‌افزار ورد و با استفاده از قلم‌های فارسی و دست‌کم دربرگیرندۀ سیصد واژه باشد.
  • ـ این نوشتار همراه با اثر، طبق شیوه‌نامۀ جشنواره، باید به دبیرخانۀ آن فرستاده شود.
  • ـ اگر مشخص شود که نوشته‌ای پیش‌تر منتشر شده یا سرقت علمی رخ داده است، اثر از دور داوری خارج خواهد شد.

دﺑﯿﺮﺧﺎﻧﻪ

سعادت آباد، بالای میدان کاج، خیابان جمشیدی  یکم)، پلاک ۳۰، واحد ۸، بنیاد معماری میرمیران. (دبیر بنیاد: حبیب قدیرزاده)

.

تلفن: ۲۲۳۷۲۵۸۲  –  ۲۲۳۷۶۰۵۳

.

ایمیل: info@mirmiran-arch.org

فراخوان دوره های مختلف جایزه(مسابقه) معماری میرمیران در سایت مسابقات

دوره اول و دوم جایزه بنیاد معماری میرمیرانچهارمین دوره جایزه معماری بنیاد میرمیرانپنجمین دوره جایزه معماری بنیاد میرمیرانششمین دوره جایزه معماری بنیاد میرمیرانهفتمین دوره جایزه معماری بنیاد میرمیرانهشتمین دوره جایزه معماری بنیاد میرمیراننهمین دوره جایزه معماری بنیاد میرمیراندهمین دوره جایزه معماری بنیاد میرمیراننتایج یازدهمین دوره جایزه بنیاد میرمیراندوازدﻫﻤﯿﻦ دوره ﺟﺎﯾﺰه ﻣﻌﻤﺎری ﻣﯿﺮﻣﯿﺮانسومین دوره جایزه بنیاد میرمیرانسیزدهمین دوره جایزه معماری میرمیران  –  
سایت فراخوان: بنیاد میرمیران
بدون دیدگاه
5,476 بازدید
۱۰ دی ۱۳۹۸
صفحه اصلی

مطالب مرتبط

نظرات کاربران

شما هم نظرات خود را در مورد این پست به ما بگویید!

دیدگاهتان را بنویسید

Top