اطلاعات بیشتر

سربریدن یک مسابقه، نقدی پیرامون اعلام نتایج مسابقه سربلند پاسداشت مقام شهید حججی

الیزیوم


‌گزارش دبیرخانه:

جلسه داوری مسابقه ملی یادمان سربلند پاسداشت مقام شهید والا‌مقام محسن حججی در تاریخ 1396/08/07 برگزار شد.
هیئت داوران متشکل از آقایان طاهر شیخ الحکمایی، هادی عرب نرمی، محمد بهرامی و مسعود نجابتی پس از بررسی ۳۰۰ طرح رسیده به دبیرخانه با توجه به ویژگی‌های ذکر شده در فراخوان مسابقه که عبارت بودند از:

  • – طراحی خلاقانه
  • – اشاره مستقیم به شهید حججی
  • – همه ‌فهم بودن و جذابیت برای مخاطب عام
  • – پرهیز از طرح های انتزاعی
  • – قابلیت اجرا در میادین شهر

متاسفانه هیچ یک از طرح ‌ها را مطابق شرایط اعلام ‌شده ندانست و بر همین اساس طرحی برای حضور در مرحله دوم انتخاب نشد. لازم به ذکر است به زودی کتابی شامل منتخبی از طرح های رسیده به دبیرخانه منتشر خواهد شد و در اختیار شرکت‌کنندگان قرار خواهد گرفت.

با سپاس از حضور و شرکت هنرمندان، استادان و دانشجویان ارجمند در مسابقه ملی یادمان سربلند.
طاهر شیخ الحکمایی
دبیر مسابقه ملی یادمان سربلند



منبع:

سایت مسابقات معماری و شهرسازی

 archicomp.ir


تحریریه سایت مسابقات معماری و شهرسازی


مسابقه ای که از همان ابتدا دارای اشکلات عمده بود. مهم ترین مسئله این مسابقه خواسته های عجیب و متناقض بود. چطور می شود خواسته ی " طراحی خلاقانه " را با "اشاره مستقیم به شهید حججی" جمع کرد یا " طراحی خلاقانه" با " پرهیز از طرح های انتزاعی" را چگونه باید جمع کرد.
این تناقضات نه تنها سخن ما بلکه نظر جمع زیادی از مخاطبان گرامی سایت مسابقات معماری و شهرسازی بود که مطرح شد.

فارغ از این موضوع، مسابقه نباید بدون اعلام نفرات برتر به کار خود پایان دهد که این مورد خلاف آیین نامه جامع مسابقات معماری و شهرسازی است. البته این مسابقه روی تمام مسابقات دیگر را کم کرده است، نه تنها نفر اول نداشت بلکه 300 طرح مسابقه حائز هیچ رتبه ای نشدند.

اما انتشار کارها چرا در کتاب، چرا در فضای مجازی آثار را منتشر نمی کنید؟؟؟!!!! مگر دل و دماغ برای شرکت کننده ای که وقت و هزینه خود را برای طراحی گذاشته می ماند که بخواهد بعدا کتاب طراحی را تهیه کند و کارها را ببیند، گویا حضرات با فضای مجازی اساسا بیگانه هستند یا از همان کتاب نیز قصد بهره برداری خاصی دارند. گویا شگرد برگزارکنندگان مسابقه میدان آزادی کرمان به شما نیز سرایت کرده در آنجا مسابقه یک مرحله ای را دو مرحله کردند و سعی کردند کم کم مرحله دوم به بوته فراموشی سپرده شود و حالا شما نیز با وعده انتشار آثار در کتاب نیز، گویا قصد چنین ترفندی را دارید.

مجموعه فرهنگی روایت فتح میراث مردی بزرگ به نام سید شهیدان اهل قلم، شهید مرتضی آوینی است. آقایان چطور بر این کرسی تکیه می زنند که حتی به عهد خود نیز در برگزاری درست یک مسابقه پای بند نیستند. جان دادن در راه اهداف و آرمان های شهدا پیشکش تان باد.

شما نه تنها سابقه مجموعه فرهنگی روایت فتح را دچار خدشه می کنید بلکه با گذاشتن خاطره ای بد در اذهان مخاطبان و دنبال کنندگان این مسابقه، باعث ایجاد خاطره ای ناخوشایند در کنار نام شهید مظلوم محسن حججی می شوید. امید است مانند جوانان کم سن و سال دیگر دچار هیجانات مقطعی نشده و کمی بیشتر به عواقب کارهایمان فکر کنیم.


پیشنهادات

  • اول اینکه دبیرخانه دائمی مسابقات معماری و شهرسازی نظارت بیشتری بر مسابقات در کشور داشته باشد.

  • دوم ضمانت انجام یک مسابقه است که پیشنهاد ما این است حتما در یک حساب معین و مشخص مبلغ جایزه در حساب مذکور قرار گیرد و از دسترس برگزار کننده مسابقه خارج باشد تا ضامنی برای به اتمام رساندن درست یک مسابقه باشد.

  • سوم در مورد مبالغ جایزه هاست که دبیرخانه حتما باید لیستی از انواع مسابقات را تهیه کند و بازه ی منطقی و معقولی برای مبالغ جوایز تعیین کند که یک مسابقه المان و یا میدان با یک المان یادمان گونه دارای مبالغ هنگفت نباشد یا مسابقه ای با کلی کاربری فضایی دارای مبلغ ناچیزی از جایزه نباشد. که عدم رعایت این دو مورد یاد شده می تواند به شدت آسیب زا باشد.

  • چهارم انتشار به موقع و تمام کارهای رسیده به دبیرخانه بعد از اتمام مسابقه در فضای مجازی است تا همگان به راحتی بتوانند کارها را با هم مقایسه کنند. شاید در یک مسابقه کاری خوب انتخاب شود ولی ممکن است کاری بهتر در صورت عدم پایبندی به انتشار تمام کارها، حقش ضایع شود.

  • پنجم انتشار بیانیه داوران در مورد انتخاب نفرات برتر است و این حق همه شرکت کنندگان است که بدانند داوران بر چه اساس و معیاری کاری را بر دیگر کارها برتر دانسته اند.

اطلاع رسانی:

سایت مسابقات معماری و شهرسازی

مسابقه معماری