کارخانه پایکار بنیان پنل (Paykar Bonyan Panel Factory) - بهرام کلانتری، کوروش دباغ

👇🏻 اطلاعات بیشتر 👇🏻 برچسب ها: کارخانه پایکار بنیان پنل، بهرام کلانتری، کوروش دباغ

اطلاعات بیشتر

کارخانه پایکار بنیان پنل (Paykar Bonyan Panel Factory) - بهرام کلانتری، کوروش دباغ

طراح/طراحان: بهرام کلانتری، کوروش دباغ Bahram Kalantari, Kourosh Dabbagh Designer(s):
تیم طراحی: مجید پژوهی، نیلوفر نیکسار Majid Pazhuhi, Niloofar Niksar Design Team:
مدیر پروژه: اسکندر حاجی زاده Eskandar Hadjizadeh Project Manager:
موقعیت: ایران، تهران Tehran, Iran Location:
مساحت: 1500 متر مربع 10500.0 m2 Area:
مشاوره سازه: بهرنگ بنی آدم Behrang Baniadam (Afarinesh consulting co.) Structural Consultant:
تیم فنی: انوشیروان خرازی، مهدی هولاکویی، مونا حدادی Anoushiravan Kharrazi, Mehdi Holakouie, Mona haddadi Technical Team:
سال پروژه: 1386 2007 Project Year:

استفاده از محتوای این صفحه فقط با ذکر منبع و درج لینک مستقیم مجاز می باشد.

جوایز و رتبه های کسب کرده

  • 🔹 کسب رتبه اول جایزه معمار 1386

معرفی پروژه

شهرک صنعتی پرند، یک شهر صنعتی برای کارخانه های غیرآلاینده هست که در یک منطقه 680 هکتار در 30 کیلومتری جنوب تهران قرار دارد.اکثریت کارخانه ها در پرند شبیه به آنچه که در سایر نقاط کشور یافت می شود ساخته شده اند: دهانه های بزرگ با سقف های شیروانی، که عمدتا در آجر پوشانده شده و تحت ساپورت فریم های پیش طراحی شده قرار دارند.

کارخانه بنبان پنل در شهرک پرند، با ساختمان سفید، شیشه و نمای شطرنجی الومینیومی و یک هندسه ساده اما قابل توجه، تبدیل به یک نقطه شاخص در این شهرک صنعتی شده است. این پروژه کارخانه ای است که شامل یک کارخانه قطعات پیش ساخته و یک ساختمان اداری و و یک بخش جانبی است. هدف کارفرما این بود که سیستم ساختمانی سنتی را به سیستم ساختمان صنعتی تبدیل کند که می تواند تقاضای فراوان ساخت و ساز در ایران را برآورده کند. بنابراین، کارفرما می خواست که کارخانه نشان دهنده این هدف با توجه به کیفیت معماری در سیستم های ساختمانی صنعتی، بدون شبیه سازی کارخانه های سنتی در ایران، باشد. یکی دیگر از خواسته های کارفرما این بود که سرعت بسیار بالایی داشته باشد تا خط تولید بتواند در اسرع وقت فعال شود.

تصمیمات طراحی با در نظر گرفتن تمام این عوامل گرفته شد. استراتژی طراحی این بود که از یک واحد مدولار تکراری استفاده شود که به اندازه کافی انعطاف پذیر باشد تا انواع فعالیت ها را از بخش های مختلف خط تولید به دفتر متصل کند. این واحد مدولار همچنین زمان ساخت و ساز را کاهش می دهد. در واقع تمام روند طراحی و ساخت کارخانه تنها پس از 7 ماه به پایان رسید. تکرار یک مدولار ساده یک فرم متمایز ایجاد کرد که کاملا متمایز بود. این کارخانه نماد نام تجاری اش شد و در شهر صنعتی برجسته شد.



منبع انتشار:

سایت مسابقات معماری و شهرسازی

 archicomp.ir

Top