بیمارستان پارس - اثر لیدا الماسیان و شاهین حیدری

👇🏻 اطلاعات بیشتر 👇🏻 برچسب ها: بیمارستان پارس، لیدا الماسیان، شاهین حیدری

اطلاعات بیشتر

بیمارستان پارس - اثر لیدا الماسیان و شاهین حیدری

طراحان: لیدا الماسیان - شاهین حیدری Lida Almassian - Shahin Heidari Designer:
تیم طراحی: آذین باباخانلو ، مریم ایوبی ،آیناز رستگار ،سارا میلانی نیا ،سهیلا زاهدی،زهرا همدانی، سارا فراهانی ، مریم امان پور ، شیرین ضیایی، شیدا قطبی ، مریم معارف دوست ، ندا روغنی ، ندا دهقانی ، محمد کشاورزی، تینا یاوریان، سحر عربگری، مونا رمزی، هلاله علایی Azin Babakhanlou, Maryam Ayoubei, Ainaz Rastegar, Sara Milani nia, Soheila Zahedi, Zahra Hamedani, Sara Farahani, Maryam Amanpour, Shirin Ziaei, Sheida Ghotbi, Maryam Marefdoust, Neda Roghani, Neda Dehghani, Mohammad Keshavarzi, Mona Ramzi, Tina Yavarian, Sahar Arabgari Design Team:
کارفرما: شرکت طب زیست بنیان Teb Zist Bonyan Client:
موقعیت: ایران، گیلان، رشت Rasht, Gilan Province, Iran Location:
مساحت زمین: Site area:
زیربنا: 30000 مترمربع 30000 sqm Size:
زمان طراحی: Design date:
اتمام ساخت: 1395 2016 Construction ended:
اجرا: شرکت پیمانکاری لاتوم Latoum co Contractor:
عکاس: پرهام تقی اف Parham Taghioff Photographs:

استفاده از محتوای این صفحه فقط با ذکر منبع و درج لینک مستقیم مجاز می باشد.

جوایز و رتبه های کسب کرده

  • برنده جایزه ویژه ایران در (WAF) 2017
  • تقدیر شده در گروه عمومی، جایزه معمار سال 1395

معرفی پروژه

بررسی گسترده در مورد گونه شناسی مراکز بهداشتی درمانی در ایران منجر به نتایج بسیار ناامید کننده ای شده است؛ سالها این ساختمانها بر اساس تکرار برخی از بلوک های پیش طراحی ساخته شده اند که به عنوان یک پوسته دور ساختمان پیچیده شده اند و فرم نهایی ساختمان را شکل داده اند. بنابراین شبکه پیچیده ای از مسیر ایجاد می شود که عمدتا این مسیرها بسیار تنگ و تاریک است که موجب ترس و اضطراب در کاربران می شوند و بنابراین طراحی این پروژه فرصتی برای تعریف و ارزیابی دوباره ارزش هایی است که بر کیفیت بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی تأثیر می گذارد خدماتی که کاربران را در طول تجربه خود در این مراکز به آرامش می رساند.

طراحی بیمارستان ها فقط به خاطر مقیاس وسیع آن در طراحی غامض و گیج کننده نیست، بلکه نقاط بحرانی به شمار می آید، زیرا باید تداخل عملکردهای بسیار پیچیده ای را در نظر داشت که حوزه های پزشکی تا مهندسی، روانشناسی و غیره را شامل می شود. حوزه های ذکر شده همیشه با تغییرات حیاتی در طول زمان، حتی روز به روز مواجه می شوند . بهترین راه حل ها اجتناب ناپذیر این نوع مکان ها، آن هایی مطلوب هستند که احساسات مردم را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار می دهند ارزش هایی دارند که باید در نظر گرفته شوند و باعث احساس راحتی و کاهش استرس و درد در بیماران شوند، مانند سازماندهی مناسب کاربری، شکل فضا، دید به خارج، فضاهای سبز، مبلمان، مصالح، رنگ و نور.

بیمارستان پارس رشت متعلق به بخش خصوصی به عنوان مالک است، البته این واحدهای خصوصی به دنبال سود خود در طرح های خلاقانه و پیشگام هستند که به لحاظ انگیزه بسیار موثر برای داشتن بهترین خدمات مصرف کننده و جذب بیشتر کاربران هستند. برای این واحدها کاربران بسیار مورد توجه هستند کسانی که متقاضی سلامت هستند و حاضراند برای هزینه های آن پول صرف کنند. بنابراین کیفیت بهتر ساختمانها، جذب مشتریان بیشتر، ارائه خدمات بهتر و کسب سود بیشتر، این هدف است.

بیمارستان پارس رشت در بالغ بر 30000 متر مربع با تقریبا 160 تخت ساخته شده است و در کنار یکی از جاده های پرجمعیت شهر رشت قرار دارد که احتمال افزایش آلودگی صوتی را در آینده دارد. برای داشتن تأثیر کمتر از آلودگی صدا، گسترش ساختمان در محل به گونه ای است که بیشترین فاصله از جاده داشته باشد. با توجه به منظر شهر رشت، ساختمان به صورت سطوح شیبدار طراحی شده تا امتداد خط آسمان شهر را حفظ کند.

کانسپت طراحی در طبقه ی پایین داشتن فضای گسترده با ترکیبی از فضاهای قابل تشخیص، بخش های اضطراری و کلینیک سرپایی که به صورت عمودی با قسمت های دیگر و به صورت افقی از طریق آتریوم شفاف به هم متصل می شوند. آتریوم نقش حیاتی در ادغام بخش های ساختمان در یک کل واحد را دارد و به عنوان یک سازمان دهنده مسیر داخلی عمل می کند ایجاد هماهنگی و سلسله مراتب بین بخش های خصوصی و عمومی را فراهم می کند همچنین باعث ایجاد فضای نورانی با استفاده کارآمد از نور خورشید و کاهش استفاده از انرژی الکتریکی می شود.

حفاظت از تداوم حرکت کاربران خارج از بخش های درمانی در تمام قسمت های ساختمان به گونه ای است که هیچ گونه تداخلی را در بین مناطق حفاظت شده و حفاظت نشده ایجاد نمی کند.

این ساختمان و فضاهای مشخص آن بر خلاف دیگر انواع معمولی مراکز بهداشتی، فضاهایی بسیار روشن هستند که در ترکیب با رنگهای ویژه، کارایی نور روزانه را در فضای داخلی افزایش می دهد.

نکته دیگر که در طراحی ما تاثیر می گذارد، طراحی به شیوه ای متفاوت بود، به نظر می رسد که فضاهای درمانی از یک حجم روشن از ساختمان معلق هستند ، بنابراین ظاهرا با این تقسیم هوشمندانه بین فضاها بحث کنترل عفونت کاملا عملی می شود.

بخش های عقبی و پشتیبانی که تقریبا شلوغ بوده و با خطر آتش سوزی مواجه شده اند، با فاصله ای از سه حجم شیب دار در دو سطح قرار گرفته اند که فراوانی آنها با خط سبز مشخص شده و تهویه طبیعی بسیار مناسب بین آن مورد نظر است البته، از این تهویه در بخش های درمانی اجتناب شده است تا عفونت به هیچ وجه گسترش پیدا نکند.

این آتریوم پتانسیل بسیار خوبی برای طراحی ساختمان بیمارستان دارد، جایی که نیاز به سازگاری بیشتری با روح تکنولوژی و سرعت رشد آن به ویژه در این حوزه از علم دارد، یک الهام هوشمندانه در پشت طراحی، تمایل برای ایجاد فضایی با امکان عالی تغییر و تحول در زمان ضرورت است. گسترش احتمالی آینده از بیمارستان در سمت شمال غربی ساختمان در نظر گرفته شده است.

ورودی ها به بیمارستان به سه نوع ورودی تقسیم شده اند ورود اصلی در سمت جنوبی و درب اضطراری در طرف شرقی ساختمان تقسیم شده است و در نهایت در پشت بام سکوی بالگرد وجود دارد که دسترسی عمودی ساختمان را فراهم می کند. تمام دسترسی ها به آتریوم وصل می شوند و سپس از این طریق بخش ساختمان دارای دسترسی می شوند.

کل حجم و شکل نما در دعوت کاربران یک تاثیرگذاری حیاتی است و از احساس اعتماد به این مکان ها حمایت می کند؛ زیرا معیارهای طراحی ویژه آن تلاش می کند محلی آرام برای بیمار و همراهانش آماده کند. روزها و شب ها در این ساختمان به آنها حس زنده بودن داده می شود، زیرا در فضاهای روشن روزانه با میزان نفوذ کنترل شده نور طبیعی در داخل با رنگ های زیبا در دیوارها و کف ها تنش های خود را کمتر می کند و در شب، آتریوم درخشان در وسط ساختمان مانند ستاره ای است که مسیر سلامتی را نشان می دهد و احساس امید به زندگی را برای کاربران و تماشاگران از بیرون ایجاد می کند.



منبع انتشار:

سایت مسابقات معماری و شهرسازی

 archicomp.ir

Top